Най-продавани

Промоции

Разгледани продукти

Veganbg

RSS хранилка

Няма добавена RSS хранилка

Фурми -  Тунис Вижте по-голям

Фурми - Тунис

New product

100% НАТУРАЛНА ФУРМА, БЕЗ ЗАХАР, БЕЗ КОНСЕРВАНТИ И ОЦВЕТИТЕЛИ

ПРОИЗХОД: ТУНИС

ВНОС ОТ ГЪРЦИЯ

5,83 лв

96 Артикули

  • 500 гр
  • 1000 грама

More info

Състав
В 100 г фурми се съдържат около 280 калории. Този плод е изключително богат на въглехидрати и захари (главно глюкоза и фруктоза), което го прави надежден източник на енергия.

След изсушаване във фурмите има 10 пъти повече протеини. Те съдържат почти всички витамини (без Е). Ценни са и заради разнообразния комплекс от аминокиселини, минерални вещества, микроелементи и антиоксиданти.

Избор и съхранение на фурми
Когато купувате фурми на пазара, внимавайте опаковката да е добре затворена. Плодовете не трябва да са с намачкана кора. Ако фурмите са прекалено сухи, това означава, че или са съхранявани неправилно, или са сушени при лоши условия. Виненият привкус на фурмите се предизвиква от особени ферменти, а това говори за недостатъчно качествена обработка на плодовете. Когато размачкате с пръсти меката част на плода, можете да видите дали са замърсени с личинки на насекоми.

Фурмите подобно на другите сушени плодове могат да се съхраняват по-дълго време, при това при стайна температура. Техните хранителни и вкусови качества не се губят в продължение на година. Но е препоръчително все пак да държите фурмите на хладно, в херметически затворени съдове и далеч от пряка слънчева светлина. Важно е фурмите да не се държат в найлонови пликове, а в платнена торбичка, предварително натопена в солен разтвор, а след това изсушена. Така ще ги предпазите от загниване.

Фурмите съдържат флуор, който предпазва зъбите от кариес, както и селен, който намалява риска от ракови заболявания.

Фурмите са много полезни за бременните жени. Повлияват обменните нарушения, особено при лоша функция на щитовидната жлеза, поради високото съдържание на йод в тях. При повишена киселинност на стомашния сок фурмите също са полезни.

Отзиви

Можете първи да напишете вашият отзив !

Напишете отзив

Фурми -  Тунис

Фурми - Тунис

100% НАТУРАЛНА ФУРМА, БЕЗ ЗАХАР, БЕЗ КОНСЕРВАНТИ И ОЦВЕТИТЕЛИ

ПРОИЗХОД: ТУНИС

ВНОС ОТ ГЪРЦИЯ

Напишете отзив

Потребители, които купиха този продукт, купиха също:

6 other products in the same category: