Най-продавани

Промоции

Разгледани продукти

Veganbg

RSS хранилка

Няма добавена RSS хранилка

Мастиха от остров Хиос 10гр Вижте по-голям

Мастиха Хиос, Мастикс 10гр

New product

Внос от Гърция.

100% природна дъвка смола мастиха на зърна. Притежава силно антимикробно и противовъзпалително действие.

ПОДОБЕН ПРОДУКТ:
Мастиха Хиос на прах 50гр

6,58 лв

169 Артикули

More info

За бърза поръчка можете да се обадите на

  1. Телефон: 0896848528
  2. Viber: 00306994908108

ОФИЦИАЛЕН ВНОСИТЕЛ - ПЕРИПТЕРО ЕООД

ЗА ТЪРГОВЦИ НА ЕДРО:

e-mail: peripterogr.kapa@gmail.com

Mob: 0896848528‬

БЕЗ примеси, БЕЗ магнезиев стеарат, БЕЗ противослепващ агент, БЕЗ малтодекстрин и БЕЗ пълнители.

На думи разликата между мастика и мастиха е само една буквичка. В действителност обаче, начинът на приготвяне на двете напитки е коренно различен, а във вкусово отношение нямат нищо общо. Мастихата всъщност е нискоалкохолен ликьор, чийто произход е остров Хиос. Мастиковите дръвчета освен тук се срещат още и в Испания, Мароко, Турция, Канарските острови, Израел и в някои части на Азия. Климатичните и природни дадености на Хиос обаче, позволяват само тук да се произвежда най-качествената мастиха. Нещо повече – само в южната част на острова дръвчетата дават така ценната смола.
Мастихата се е използвала, като лекарство от древни времена и все още се използва в традиционната народна медицина в южна Европа, северна Африка и Средния Изток. В 5 в. пр.н.е. Херодот и Хипократ споменават за смолата на о. Хиос в своите трудове, препоръчвайки стрита смола на прах заедно с мед против простуда и вирусни заболявания, а всеизвестният по онова време лекар Гален препоръчва мастихата при бронхити и за подобряване състоянието на кръвта. В древния Рим са добавяли мастиха на прах във виното, а римлянките са я дъвчели за избелване на зъбите си и освежаване на дъха, тъй като е всеизвестно нейното антибактериално действие.

Използване в медицината

От дълбока древност, мастихата е известна със своите лечебни свойства. Мастиксът съдържа мощтни антиоксиданти, а също притежава антибактериални и антигъбични свойства. Изследване на Нотингамския университет публикувано в New England Journal of Medicine твърди, че мастикса може да лекува язви унищожавайки бактерията Helicobacter pylori. 
В днешно време , научната общност официално доказва с точни и научно приети методи, въз основа на резултати от лабораторни изследвания и клинични проучвания , извършени от независими изследователи в цял свят, че естествената мастиха има уникални полезни и лечебни свойства , потвърждавайки по този начин и това, което е исторически записано до сега от древните гръцки учени и лекари.

Приемането на мастиха във вид на прах, малки парченца или чрез дъвчене има благотворен ефект срещу заболявания на храносмилателната система, за облекчаване на болки в стомаха и корема, стомашни разстройства , нарушено храносмилане, язви по цялата храносмилателна система, както и за заздравяването на рани и регенерацията на кожата. Дъвченето на мастиха предпазва от възпаление на зъбите и гингевити, тъй като при дъвченето й намалява нивото на бактериите в устата и образуването на зъбен камък – плака.

Мастихата е мощен природен антиоксидант, който се бори с увреждането на клетките и понижава риска от инфекции. Има силно прочистващо действие и се счита за противоотрова. Използва се за премахване на страничните ефекти от лечение с антибиотици, при работа във вредна среда, при употреба на никотин и алкохол. Има антивирусни, противогъбични, бактерицидни и противовъзпалителни свойства, поради което се счита за естествен природен антибиотик. Употребата на мастикс е благоприятна още при абдоминална болка, действа антисептично, спазмолитично, стягащо, срещу лош дъх, циреи, бронхит, сърдечно-съдови заболявания, хрема, настинки, колит, порязвания, цистит, зъбен кариес (пломби), диабет, диария, диуретично, отхрачващо, хемороиди, високо кръвно налягане, висок холестерол, мускулни болки, невралгия, ревматизъм, язви, уретрит и трудно зарастващи рани.

Мастиха Хиос като фактор за защита срещу атеросклероза

В днешно време, интензивния научен интерес върху естествените антиоксиданти, като защитни фактори срещу атеросклерозата, доказа че те осигуряват защита срещу образуването на атеросклерозни плаки и предотвратяват риска от атеросклероза и сърдечно-съдови заболявания. Наличието на фенолни молекули titerpenikon и фитостероли в смолата, е особено важно, тъй като тези компоненти действат срещу окисляването на липопротеините с ниска плътност (липопротеин с ниска плътност - LDL ), а това е важен индикатор за потенциал за висока антиоксидантна активност.

Дозировка:

Възрастни и лица над 16 години:

За болестта на Крон, 0.5 грама /около половин кафеена лъжичка/ от смолата ежедневно, взети на прах 10 минути преди хранене в продължение на четири седмици.

За язва на дванадесетопръстника, един грам мастикс на прах 10 минути преди закуска, за период от две седмици.

За диспепсия (лошо храносмилане), 0,35гр смола мастикс 10 минути преди хранене се взима три пъти дневно в продължение на три седмици.

За язва на стомаха, 0.5 грама мастикс на прах се взима три пъти дневно, 10 минути преди сутрешното и обедно хранене и вечер преди лягане, за период от три - четири седмици.

За трудно заздравяващи рани, циреи, и други гъбични и външни бактериални заболявания, освен вътрешното приемани се препоръчва и външно мазане с разтвор от мастиха на прах в медицински спирт - съотношение 1 към 1.

Отзиви

Можете първи да напишете вашият отзив !

Напишете отзив

Мастиха Хиос, Мастикс 10гр

Мастиха Хиос, Мастикс 10гр

Внос от Гърция.

100% природна дъвка смола мастиха на зърна. Притежава силно антимикробно и противовъзпалително действие.

ПОДОБЕН ПРОДУКТ:
Мастиха Хиос на прах 50гр

Напишете отзив

Потребители, които купиха този продукт, купиха също:

29 other products in the same category: