Най-продавани

Промоции

Разгледани продукти

Veganbg

RSS хранилка

Няма добавена RSS хранилка

Натурална ванилия на пръчки 2 бр Вижте по-голям

Натурална ванилия на пръчки 2 бр

New product

100% висококачествен продукт с богат вкус и цвят.

Произход: Мадагаскар

 • БЕЗПЛАТНА доставка до офис на Еконт за поръчки на обща стойноста над 50лв. 
 • За бърза поръчка можете да се обадите на
  1. Телефон: 0896848528
  2. Viber: 00306994908108

15,17 лв

3 Артикули

Предупреждение: Последните продукти са на склад!

More info

Начин на употреба: 

Пръчката се разрязва по дължина на две части с остър нож. Семената се изстъргват с едно две движения на острието и се използват за кремове или десерти. Кората на шушулката можете да поставите в  буркан със захар - така винаги ще имате прекрасна натурална ванилова захар.

Как да употребим пълноценно шушулките ванилия

Има няколко варианта, за пълноценната употреба на ваниловите шушулки, за които ще ви разкажа в днешният си пост! Започнах писането му преди доста време. Първоначално черновата беше със заглавие „Как се правят ванилова и лавандулова захар“, после се промени на „Как се прави ароматна захар и ванилия на прах“. На края стигнах до днешното заглавие събирайки в едно историята за това как една малка идея или хрумване, може да ни отведе от едно място до друго, а „по пътя“ да научим нови неща и да натрупаме полезен опит. Така се случи с мен, а всичко започна така…

Размишлявах си нещо за екстракт от канела и други ароматни подправки, когато осъзнах, че вече не мисля за въпросният екстракт, а правя връзка между канелата на прах и ваниловите шушулки. Прозрението направо „светна като лампичка“ в главата ми! „Ами ДА!!! Как не съм се сетила до сега“ – рекох си и се насочих към шкафа с подправките… Предполагам, че вече сте се сетили какво ми мина през ума?! Ако ли не да поясня: канелата на прах се добива чрез смилане на предварително изсушена кора от тропическо лаврово дърво, а това ме наведе на мисълта, че по подобен начин бих могла да опитам да направя ванилия на прах от шушулките ванилия, чийто зрънца вече са били употребени. Речено, сторено! Едно нещо води до друго и така съвсем естествено стигнах и до въпроса: „Как ли се прави ваниловата пастата (vanilla paste)?“ Виждала съм как изглежда, но никога не съм купувала. Винаги  ми се е струвало, че е по-практично на момента да взема зрънцата на една шушулка ванилия или да ползвам екстракт от ванилия, когато не искам зрънцата да се открояват в десерта. Съответно нямах идея какво точно представлява или как се приготвя. Преди да ми хрумне да стрия на прах шушулките ванилия, смятах че въпросната паста (предвид цената и) представлява остъргани зрънца от ванилия съхранени в нещо си (дори не се бях замисляла в какво). След смилането на ваниловите шушулки на прах и успешната им употреба, вече бях убедена, че пастата от ванилия се приготвя с цели шушулки ванилия. И за да не се тормозя с догадки и предположения потърсих информация в Интернет. Оказа се (дори бях леко изненадана), че ваниловата паста се приготвя в (със) захарен сироп, а не с алкохол, както ми се струваше по-вероятно. Първата си ванилова паста приготвих с пропорциите дадени в следващото видео, но ползвах кухненски робот и тенджера, а не термомиксер. Смятам следващия път да опитам приготвянето ѝ в машината за хляб на програмата за правене на сладко – това ще спести разбъркването.  Това е единственият начин ваниловите шушулки да се употребят на 100%, без никаква фира. Същевременно попаднах на още едно видео и една публикация свързани с ваниловите шушулки, които много ме заинтригуваха! Запазих си ги за подходящ момент, който настъпи не отдавна. Чувствам се леко объркана и направо се чудя от къде точно да започна!?! На практика материалите, с които разполагам (да се разбира снимки) са някак отзад напред по стечение на обстоятелствата… Би трябвало днес да споделя приготвянето на ванилова паста със захарен сироп (което е класическата и вариация), но в последният момент реших да приготвя и заснема паста приготвена със сироп от Агаве, просто защото имах отворена бутилка с въпросния сироп. 

http://www.mycookingbookblog.com/

Отзиви

Можете първи да напишете вашият отзив !

Напишете отзив

Натурална ванилия на пръчки 2 бр

Натурална ванилия на пръчки 2 бр

100% висококачествен продукт с богат вкус и цвят.

Произход: Мадагаскар

 • БЕЗПЛАТНА доставка до офис на Еконт за поръчки на обща стойноста над 50лв. 
 • За бърза поръчка можете да се обадите на
  1. Телефон: 0896848528
  2. Viber: 00306994908108

Напишете отзив

Потребители, които купиха този продукт, купиха също:

30 other products in the same category: